Al setembre tot ve una mica costa amunt. Després d’unes setmanes de vacances costa tornar a posar-se en funcionament i a rendir un altre cop al cent per cent en les activitats del dia a dia. És un temps en que comença a envair la nostàlgia de deixar el dies llargs i el bon temps enrere.

Per evitar aquest decaïment, apatia i tornar a sentir-se bé és important seguir una dieta variada.

Les fruites i verdures fresques són una font molt important de vitamines. Imprescindibles per a que el nostre organisme funcioni bé i preparar-nos per a la tardor i l’hivern que està esperant.

La vitamina A és important en l’activitat del sistema immunitari, la divisió de les cèl·lules i la podem trobar en fruites i verdures com ara pastanaga, patata o verdures de fulla verda entre altres.

Les vitamines del grup B estan relacionades amb el metabolisme de l’organisme i las podem obtenir amb la ingesta de làctics, cereals, carn peix i llegums.

La vitamina C és un important antioxidant i facilita l’absorció d’altres vitamines i minerals com el ferro. La font més important de vitamina C són els cítrics.

La vitamina D és l’encarregada de regular la fixació de calci als ossos i els nivells de fòsfor i calci en sang. És una vitamina indispensable per mantenir l’estructura del nostre esquelet. És una vitamina que l’obtenim de la dieta gràcies a la ingesta de làctics i ous. Una altra via d’obtenció és gràcies a l’exposició als raigs UV.

La vitamina E és un potent antioxidant per l’organisme, igual que la vitamina C. La podem trobar en els cereals i els olis.

La vitamina K intervé en el procés de coagulació de la sang i serveix per generar glòbuls vermells. A part d’obtenir-la gràcies a aliments com els cereals i verdures de fulla verda una font importantíssima de vitamina k és la pròpia flora intestinal.

Cal tenir una ingesta variada de tots els aliments per evitar carències de vitamines i minerals i consumir el productes frescos per assegurar-nos de la seva conservació.

I ara ja ens podem comença a preparar per afrontar un setembre amb la màxima energia possible!

imatge de Shutterstock

imatge de Shutterstock

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada