Intolerancia alimentaria Farmacia Forés Cardedeu

La hipersensibilitat alimentària és una reacció indesitjable o no esperada davant la ingesta d’un determinat aliment. Aquí s’inclouen les al·lèrgies clàssiques (al·lèrgia alimentària mesurada per IgE) i les anomenades intoleràncies alimentàries (hipersensibilitat alimentària no al·lèrgica) en les que poden estar implicats mecanismes immunològics, enzimàtics, tòxics o psicològics, entre altres. A nivell intestinal, el sistema immune ha de discriminar  entre antígens perjudicials i beneficiosos. Malgrat tot, una inadequada sensibilització fa que l’organisme geneir anticossos davant les proteïnes dels aliments o la flora intestinal comensal, la qual cosa podria portar a malalties cròniques. Moltes persones presenten algun grau de sensibilitat davant diferents aliments, però en molts casos resulta indetectable si no es sotmeten a una anàlisi específica.

El Test d’ Intolerancia Alimentària Dieta Mediterránea
El Laboratori Echevarne ofereix aquest test que permet, mitjançant una senzilla extracció de sang, detectar la presència d’anticossis IgG específics davant una gran varietat d’extractes alimentaris. Els resultats d’aquesta anàlisi mostren aliments potencialment perjudicials per al pacient, una informació molt valuosa per a especialistes i nutricionistes, que podran adequar les recomanacions dietètiques a les respostes obtingudes.

En l’informe, cada aliment genera una barra progressiva de diferent color segons els nivells de resposta dels anticossos:

VERMELL: EVITAR

Es recomana eliminar de la dieta aquests aliments durant 6 mesos i reintroduir-los després de forma escalonada.

GROC: VARIAR

S’inclouen els aliments que presenten un baix nivell d’anticossos i es recomana no consumir-los més que una vegada cada 4-5 dies.

VERDE: SENSE RESTRICCIÓ

Aquests aliments no generen nivells detectables d’anticossos a l’organisme, pel que no hi ha restricció en el seu consum.

Per a realitzar l’analítica s’ha d’estar un mínim de 4 hores en dejuni i no haver pres en el darrer mes cap fàrmac que contingui  Corticosteroides (Urbason, Trigon Depot, Cortidene, Dacortin, Pulmicort…).

Font: Laboratoris Echevarne

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada