La pell i l'hiven. Consells farmàcia
La pell i l'hiven. Consells farmàcia

imatge flickr/h.koppdelaney

Aquest mes volem parlar una mica de la pell. De la seva importància i de com cuidar-la correctament ara que comencen a baixar els termòmetres.

Saps que la pell és un òrgan del nostre organisme?

És l’òrgan més extens del nostre cos i totalment estesa pot arribar a ocupar una àrea de 18 m2. És realment impressionant.

La pell és el nostre l’embolcall, fa dos funcions molt importants. Gràcies a la nostra pell ens podem relacionar amb l’exterior i ens protegeix de les agressions externes.

Les seves característiques es poden veure alterades degut a factors com: les radiacions ultraviolades, la temperatura, certes substàncies químiques, dieta i també l’estrès.

Per tenir una bona salut, tenir la pell en un bon estat i així pugui continuar realitzant les seves funcions protectores s’ha de cuidar i per això s’han de considerar aquests punts.

  • Prevenir la deshidratació que s’accentua amb el fred. S’ha d’escollir una crema hidratant adequada, que tingui humectant i que aporti aigua a la pell. Al igual que components oclusius que evitin l’evaporació.
  • Mantenir una higiene correcta amb productes que respectin la el pH neutre de la pell i a l’hora hidratants. Recorda que l’excés de neteja pot provocar una pèrdua excessiva del greix de la capa superficial de la pell i causar dermatitis o accentuar la sequedat de la pell.
  • Exfoliar la pell. D’aquesta manera eliminem cèl·lules mortes.
  • Protecció solar. És molt important protegir-se de les radiacions solars en totes les èpoques de l’any ja que sempre seran perjudicials per a la salut de la pell.
  • Cuidar la dieta. Incorporar vitamines i antioxidants per millorar l’aspecte de la pell i contrarestar els danys solars.
  • Beure dos litres d’aigua al dia. La ingesta d’aigua és molt important pel correcte funcionament de l’organisme i per gaudir d’un bon estat de la pell.
  • Deixar de fumar. El tabac també perjudica l’estat de la pell ja que constreny els vasos sanguinis i dificulta l’arribada de sang i nutrients a la pell.

Aquests són consells que ajudaran a tenir una pell sana durant l’hivern i així evitar problemes que en puguin sorgir.

I tu, ja tens la teva pell a punt per aquest hivern?

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada