Imagen

Amb el títol d’aquests article sembla que ara parlarem de la ciència del segle vinent. Doncs no. Aquest article parla de la ciència que tenim ara, l’any 2013. I molts us preguntareu quina es aquesta paraula extranya de Nutrichip. Doncs és un servei de medicina preventiva i personalitzada que ajuda als facultatius clínics en l’assessorament nutricional d’acord amb el perfil genètic de cada persona. Proporciona la informació genètica  d’importància per la investigació de les causes de sobrepès o obesitat que determinarà les mesures preventives i terapèutiques mes adients.

I que analitzen en el Nutrichip?

S’avalua el perfil genètic i els hàbits de la vida de cada persona. És una eina de gran ajuda que permet entendre els factors que influeixen en el desenvolupament del sobrepès i l’obesitat, així aconseguint els resultats d’una  forma més ràpida

En que es basa el Nutrichip?

Aquesta servei  es basa en dos conceptes molt importants avui dia:

Nutrigenètica: que estudia com les diferents variacions en la genètica comporten que els organismes responguin de diferent manera als aliments que s’ingereixen.

Nutrigenòminca: estudia com els mateixos nutrients influeixen en l’activitat dels gens involucrats en el metabolisme i en l’aportació calòrica i nutricional

Per tant en funció del perfil nutriegenètic de cada individu hi haurà aliments en acció protectora a diferents patologies i d’altres perjudicials. Per això no tots els individus responem de la mateixa forma davant d’uns hàbits o una dieta.

Tots som iguals però a la vegada ben diferents. Aquesta és la grandesa de la ciència i la importància del estudi genètic.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada