llevat de cervesa

El llevat de cervesa és un fong microscòpic que es troba en estat natural a la pell de determinades fruites i en el most de la cervesa. Va ser Louis Pasteur en 1859 qui va descobrir que el llevat de cervesa s’alimenta dels sucres del midó de la farina produint diòxid de carboni, un gas que en dilatar les proteïnes del gluten de la farina, fa augmentar el volum de la massa.

Probablement es tracta del tipus de llevat més important de la història, ja que des dels temps més remots s’ha emprat en fermentacions de begudes i aliments com la cervesa, el pa o el vi. Es creu que aquest llevat fou originàriament aïllat de la pell de raïm (hom troba aquest llevat com a component de la fina capa blanca a la pell d’algunes fruites fosques com les prunes; es troba entre la cera de la cutícula).

L’origen del seu nom científic : Saccharomyces cerevisiae

Saccharomices deriva del grec, que significa “floridura del sucre”. Cerevisiae, per contra, prové del llatí, i significa “relatiu o pertanyent a la cervesa”. Altres denominacions que rep aquest mateix organisme:

  • Llevat de cervesa
  • Llevat de forner/pastisseria

 

Un còctel de nutrients per a la pell i el cabell

El llevat de cervesa és molt utilitzada en dietètica per la seva riquesa en vitamina B, sals minerals i aminoàcids. Per això, la seva suplementació en l’alimentació resulta d’interès per a la pell, els cabells fràgils i les ungles trencadisses, així com en cas de cansament.

A més, en contenir substàncies antibacterianes actives, ajuda a augmentar les defenses de l’organisme.

D’altra banda, ajuda a regular la funció intestinal, participant en certa mesura en la reconstrucció de la flora de l’intestí.

Els seus alts nivells en àcid fòlic el fan un complement més que interessant per a les dones embarassades.

 

Com es pot prendre?

El llevat de cervesa es pot prendre en forma de flocs, càpsules o pols, depenent del laboratori que el prepara i en molts casos, també es presenta combinat amb altres complexos vitamínics i minerals.

És important consultar amb el teu metge o farmacèutic per a conèixer la dosi adequada per al teu cas o possibles efectes advesos si tens alguna condició mèdica que t’impedeix prendre’n.

 

Contraindicacions

Degut al seu alt contingut en zinc, no és recomanable per a persones amb acne iatrogènic. Igualment, el seu consum no és recomanable per a persones amb gota (excés d’àcid úric).

És important consultar amb el teu metge o farmacèutic, per a la dosi adequada per al teu cas.

 

Beure cervesa…

Recorda que BEURE CERVESA….NO APORTA ELS BENEFICIS DEL LLEVAT DE CERVESA. Són coses diferents!