Amb les calors intenses són diversos els símptomes que podem patir arran d’una mala circulació. Saps que algunes de les plantes medicinals t’hi poden ajudar?


CASTANYER D’ÍNDIES (Aesculus hippocastanum L.)

CASTANYER D’ÍNDIES (Aesculus hippocastanum L.)

CASTANYER D’ÍNDIES (Aesculus hippocastanum L.)

Indicat per a: circulació venosa – cames pesades – hemorroides.

En medicina s’utilitza només l’escorça, ja que a diferència del fruit, té propietats astringents i venotòniques pel seu contingut en tanins i cumarines. L’acció d’aquests components augmenta la resistència dels capil·lars, dismineix la seva permeabilitat i té un efecte antiinflamatori i antiedemós. Gràcies als flavonoides, també exerceix un efecte vasoconstrictor que es tradueix en una millora de la circulació.


HAMAMELIS (Hamamelis virginiana L.)

HAMAMELIS (Hamamelis virginiana L.)

Indicat per a: cames pesades.

Originària de Canadà i de l’Est dels EUA, actualment es cultiva a Europa.

Les seves fulles contenen tanins i flavonoides. Els primers exerceixen una acció venotònica que facilita la contracció dels vasos, venes i capil·lars, afavorint el flux sanguini. Els flavonoiedes, exerceixen una acció vitamínica P amb efectes similars al del Castanyer d’Índies.

L’hamamelis també té propietats antioxidants que protegeixen la paret de venes i capil·lars. Gràcies a les seves propietats hemostàtiques, és molt útil per a casos de menstruacions abundants.


GALZERAN (Ruscus aculeatus L.)

GALZERAN (Ruscus aculeatus L.)

GALZERAN (Ruscus aculeatus L. – Rusco en castellà)

Indicat per a: cames pesades i hemorroides.

Aquest arbust perenne és molt comú a Europa central i meridional, el sudoest asiàtic i nord d’Àfrica. Les seves petites fulles són molt punxagudes.

S’ha utilitzat durant molt temps com a diurètic, i els estudis han demostrat la seva acció venotònica. Els seus saponòsids esteroidics són vasoconstrictors, antiinflamatoris i antiedemosos, fent d’aquesta planta una bona opció per a hemorroides i cames cansades. Ajuda en el funcionament venolimfàtic i alleuja els transtorns venosos dels memebres inferiors.

 

 

 

 

 

 


AL MERCAT HI HA DIVERSES MARQUES QUE PREPAREN AQUESTES PLANTES PER A SER PRESES COM A TRACTAMENT FITOTERAPÈUTIC O COMPLEMENT ALIMENTICI. CONSULTA AMB EL TEU METGE O FARMACÈUTIC COM PRENDRE-LES I SI PODEN TENIR CONTRAINDICACIONS PER A LA TEVA CONDICIÓ DE SALUT.

Imatges de wikimedia commons.