Els fruits de la tardor

Associem la primavera com l’estació de l’any més generosa a nivell de recol·lecció de fruites i verdures. Però a la tardor també trobem molts aliments que cuidaran de la nostra salut.

Són fruites i hortalisses de temporada que recarreguen el nostre cos amb l’energia necessària per afrontar el canvi d’estació. Aliments com la magrana, les castanyes, les pomes o el moniato tenen molts beneficis per nosaltres. Aquests són alguns dels aliments que millor cuiden de la nostra salut a la tardor:

Moniatos
El moniato és un dels millors regals que ens ofereix la tardor. Té un sabor dolç deliciós que el fa especialment únic i versàtil per afegir a una gran varietat de receptes. Les seves propietats són molt beneficioses per a la nostra salut i presenta un contingut energètic fins i tot més gran que el de la patata. Del moniato en destaquem la seva aportació en pro vitamina A (betacarotè), vitamina E, C i àcid fòlic, sodi i potassi.

Figues
De les figues ens vam quedar amb el seu alt contingut en fibra, magnesi i calci, pel que és aconsellable afegir-lo a la teva dieta aquesta tardor. Això sí, no es recomanen més d’una o dues peces a el dia. Aprofita perquè només podem gaudir-ne un parell de mesos a l’any. Moltes persones prenen les figues seques, una manera de preparar-los realment deliciosa i que els fa perfectes com refrigeri. Les figues els pots menjar sols com a peça de fruita, o pots incorporar-los a les amanides.

Castanyes
A mesura que avança la tardor i va arribant el fred, ens van entrant les ganes de castanyes. Tot i ser un fruit sec, la veritat és que la seva aportació energètica és menor, així com el seu greix. Les castanyes, per contra, destaquen pel seu contingut en aigua, potassi i folats.

Pomes
Tot i que podem trobar pomes a la fruiteria durant tot l’any, la veritat és que les pomes són la fruita estrella de la tardor, ja que és la seva estació per excel·lència. Una peça d’aquesta fruita al dia aporta beneficis nutricionals molt complets com els antioxidants, i a més ajuda a preservar la salut dental. I aquí va una recomanació: menja’t també la pell de la poma, aquí és on resideix tota la seva fibra.

Raïm
Tardor, temps de raïm. El raïm troba la seva màxima esplendor en aquesta època de l’any, així que anem a gaudir de totes les seves varietats. Destaca pels seus sucres i per les seves vitamines, a més de tenir una gran acció antioxidant.

Magrana
Bonica per fora i preciosa per dins. La magrana és una fruita meravellosa, que a més de destacar pel seu color explosiu, conté flavonoides amb acció antioxidant i antisèptica. Redueix el risc de patir malalties degeneratives, cardiovasculars i de càncer. És tan versàtil que podràs afegir-la a un munt de receptes com amanides, postres i fins i tot guisats.