L’ astènia afecta principalment a les dones entre 20 i 50 anys i encara que sol ser lleu i remet sense necessitat de tractament mèdic, la més severa pot necessitar-lo.

Alguns col·lectius especialment afectats poden ser:

  • Escolars i estudiants.  Pateixen la tensió i l’esforç mental acumulats. Ja han superar la meitat del periode lectiu. Es troben cansats, els falta energia i concentraicó per a estudiar.
  • Les persones que treballen dins i fora de casa. La sensació de tenir sempre tasques pendents, que no es poden abarcar i concloure adequadament, afecten l’estat d’ànim. Pateixen cansament i desmotivació, però encara veuen les vacances molt lluny.
  • Persones que han passat per una etapa d’estrès instens, per circumstàncies familiars, afectives, laborals, econòmiques…L’estrès i l’ansietat incrementen la sensació de cansament o fatiga, símptomes típics de l’astènia primaveral.

Tot això ens porta a la causa principal de l’astènia, que és la baixada de les hormones conegudes com les “hormones de la felicitat”.

astenia primaveralPer a comabatre l’astènia, el tractament base hauria de ser:

  • Mantenir una alimentació equilibrada, variada i rica en vitamines i minerals.
  • Exercici físic per a estimular les endorfines.
  • Si ve causada o incrementada per un quadre d’ansietat, també es sol incorporar un tractament per disminuir l’estrès.

Els medicaments homeopàtics alleugen els símptomes del cansament físic i intel·lectual  així com els  símptomes d’ansietat que afecten i incrementen aquest cansament. Es podran utilitzar en periodes perllongats i tranquil·litzen sense producir somnolència residual ni potenciar l’efecte sedant d’altres medicaments.  És a dir, la persona que pateixi astènia amb o sense ansietat podrà realitzar un tractament complementari que li permeti mantenir el seu ritme de vida habitual, a més, amb la seguretat que no s’ han descrit interaccions ni contraindicacions.

BIBLIOGRAFIA
1 Vilaplana M. Astenia primaveral. Perspectiva nutricional. OFFARM. 2009;4:88-94.
2 Hales D, Hyman M. Trastorno de pánico y trastorno de ansiedad social. Focus, 2008.

Publicat per Lab. BOIRON

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada