Avui tancat 938713146 659090743
Temps de lectura 3 min.

Arriba desembre, una de les èpoques més especials de l'any i és que, durant aquests dies és quelcom comú reunir-nos de manera més freqüent amb els nostres familiars i amics per a compartir i acabar l'any de la millor manera, rememorant tradicions i vivint grans experiències. I és que la salut sempre és una prioritat de cara a un nou any i si alguna cosa hem après aquests últims temps és que mantenir un estil de vida saludable és més important que mai.  

Reunir-nos més, estar més temps fora de casa i gaudir de diversos plans i esdeveniments pot fer que deixem de costat alguns hàbits saludables com l'esport, cuidar la nostra alimentació i altres rutines que ens permeten portar una vida saludable. 

Avui et compartim alguns consells simples però molt pràctics que t'ajudaran a crear i mantenir uns hàbits perquè acabis i comencis a l'any de manera saludable i t'acompanyin i tinguis present durant tot aquest 2023. 
 

1. Continua realitzant exercici de forma regular  

Mantenir una bona forma física millorarà la teva salut cardiovascular i muscular, a més de reduir l'estrès i millorar el teu estat d'ànim en general. Per això, és important intentar fer una hora d'exercicis tres vegades a la setmana. Realitzar caminades, entrenament de pesos, o squats són algunes opcions que ajudaran a mantenir-te en forma reduint dolors i molèsties que es puguin donar durant les jornades de treball o activitats diàries. 

2. Cuida la teva alimentació 

Menjar suficient fruita, verdura i grans integrals durant l'any, sabem que pot resultar difícil. Sempre pots permetre't certs capritxos durant l'any en la teva alimentació. El consum d'unes certes begudes augmenta durant aquesta temporada, t'aconsellem que plantegis la possibilitat de reemplaçar aquestes, per altres alternatives més saludables com begudes sense sucre, aigua o altres opcions. 

3. Intenta respectar els teus horaris al màxim 

Durant el mes de desembre, moltes activitats i celebracions són nocturnes, per la qual cosa tendim a reduir les nostres hores de somni. És fonamental mantenir un horari de descans regular i dormir al voltant de vuit hores per nit. Prioritzar el descans ens ajudarà a mantenir un sistema immunològic fort i saludable.  

4. Hidratació 

El recomanable és consumir aigua de sis a vuit gots al dia o dos litres. No obstant això, també pots consumir altres líquids saludables com a sucs naturals, infusions, etc. 

5. Tabac i alcohol 

És important regular el consum d'alcohol, i necessari evitar el consum de tabac ja que tot això constitueix un factor de risc que podria desenvolupar malalties pulmonars i cardiovasculars que podrien derivar en complicacions. 

6. Vida activa 

Deixar de costat el senderisme és un altre dels objectius que hem de tenir més en compte si volem millorar la nostra salut. L'OMS recomana realitzar un mínim de 30 minuts d'activitat física diària. Si això et resulta complicat, pots intentar caminar en lloc de córrer, o fer servir les escales en lloc de l'ascensor. Això t'ajudarà a deixar de costat la inactivitat física i contribuirà a mantenir la teva salut. 

7. Compta amb el consell d'un professional sanitari 

És important que un professional de la salut et revisi cada cert temps, per a poder detectar a temps malalties que podrien desenvolupar-se, si no són detectades a temps . I, per a donar-te una atenció personalitzada i adaptada al que el teu cos necessita, compta sempre amb el consell del teu farmacèutic i incorpora'l en la teva rutina.

8. Dedica't temps a tu mateix 

Passem massa temps fora de casa i és per això que abans de d'estar amb el mòbil o escoltar les notícies, és important que et centris en els teus sentiments, sensacions o pensaments. Gaudir de moments amb tu mateix t'ajudarà a ser conscient dels petits detalls i moments del teu dia a dia.  

9. Cuida la teva higiene 

És clau adquirir unes certes rutines d'higiene per a cuidar la teva salut, com rentar-se les mans per a prevenir unes certes malalties. 

10. Prendre l'aire de manera regular 

Troba un moment per a sortir a gaudir de l'aire lliure, t'ajudarà a allunyar l'estrès i a connectar amb tu mateix.  

 

Amb tot això, et desitgem un feliç Any Nou, envoltat de família i amics, això sí, sense deixar enrere l'atenció a la teva salut i benestar i mantenint un estil de vida saludable.